Mat

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt med din lokale bamix®-distributør. De svarer på det du lurer på, og de kan også gi deg informasjon om bamix® og om hvor du kan bestille reservedeler, tilbehør, bytter eller reparasjoner: bamix®-distributører over hele verden


Hvordan lage fruktiskrem?

  • Legg den frosne frukten i en høy beholder. Laget bør ikke være tykkere enn 8 cm. Hell i ønsket væske (1/5 av mengden frukt).

  • Tilsett sukker eller annet søtningsmiddel.

  • Aktiver Bamix med hastighet to før knivbeskyttelsen kommer i kontakt med frukten.

  • Bruk raske bevegelser opp og ned til å knuse frukten.

  • Bland alt godt.

  • Server umiddelbart eller frys for senere bruk.

OBS: Ikke press Bamix ned. Det blokkerer bladet, slik at det ikke kan rotere.


Hvorfor er det fruktbiter i bunnen av beholderen når jeg har laget iskrem?

For å sørge for at knivene ikke riper beholderen, har vi bamix® med fire føtter. Det fører til at små biter utenfor rekkevidde ikke blir behandlet. Men det er ingen grunn til å kaste dem – bland dem til en smoothie eller milkshake.


Hvordan knuser man is?

  • For is som likner på snø, bruker du helt frossen (ikke våt) is direkte fra fryseren. Våt is har en tendens til å klumpe seg.

  • Fest multibladet. Slå på Bamix i hastighet to før bladbeskyttelsen kommer i kontakt med isen.

  • Knus isen med raske bevegelser opp og ned.

  • Bruk umiddelbart.

Tips: Du kan også bruke prosessoren/kvernen til å knuse is.


Hvordan lager man melkeskum?

Varm opp melk, fest vispen. Hold bladbeskyttelsen rett under overflaten på melken. Aktiver første hastighet. Fortsett til melken har blitt til skum. Server umiddelbart.


Kan bamix® brukes til å lage rene supper?

Det er bare bamix® som kan brukes til å lage rene, varme supper direkte i kjelen, siden bamix® ikke spruter.


Hvordan lager man sauser og supper med bamix®?

Etter å ha tilsatt fløte, varmer du opp suppen/sausen igjen. Fest vispen. Hold bladbeskyttelsen rett under overflaten. Aktiver første hastighet. Fortsett til du har laget skum. Server umiddelbart.


Jeg klarer ikke å lage majones. Hva gjør jeg galt?

  • Bruk alltid ferske egg. Alle ingrediensene skal ha romtemperatur. Tilsett litt syre for å gjøre det enklere å emulgere.

  • Bruk minst 4–5 ganger så mye olje som egg. Hvert egg trenger en egen mengde olje for å kompensere for vanninnholdet.

  • Hell alle ingrediensene i en beholder. Fest vispen. Senk bladbeskyttelsen og aktiver hastighet nummer to. Visp. Hold Bamix i en vinkel på 45 °, og trekk den langsomt opp. Sørg for at alle ingrediensene er godt blandet.

  • Majonesen kan oppbevares i kjøleskapet ved 4 °C i opptil to uker. Hvis du tilsetter våte ingredienser, for eksempel grønnsaker eller urter, reduseres holdbarheten til to dager.

Tips: Hvis du smakssette majonesen, lager du en klassisk majones og smaker den til.


Kan jeg lage majones av olivenolje?

Ja, men olivenoljen gir en bitter ettersmak. Hvis du vil lage majones med olivenolje, kan du tilsette 1–2 spiseskjeer med olivenolje til slutt.


Kan jeg behandle frukt eller grønnsaker uten væske?

Ja, du kan enkelt lage pure av kokte eller rå grønnsaker eller frukt  med bamix®. Unntakene er asparges, spinat, rabarbra og andre fiberrike grønnsaker.

Beskrivelse:

  • Rengjør grønnsakene, og kutt dem i biter på 2 cm.

  • Legg dem i en beholder.

  • Fest multifunksjonsbladet og aktiver hastighet nummer to før bladbeskyttelsen kommer i kontakt med grønnsakene/frukten.

  • Bruk raske bevegelser opp og ned, uten å presse, til å hakke/mose grønnsakene/frukten til ønsket konsistens.

Hvilke matvarer kan jeg bruke bamix® på?

Rå, kokt eller frossen frukt, kjøtt, grønnsaker, nøtter, belgfrukter og ost. Den høye hastigheten gjør bamix® ideell til dietter og det molekylære kjøkken. Du kan til og med lage naturlig kosmetikk med bamix®.

Med prosessoren/kvernen kan du også:

  • Male sukker, korn eller krydder (kaffe, muskat) til pulver, kverne nøtter eller frø til mel eller smør, knuse is, hakke ingefær, pepperrot eller urter, lage salt eller pastaer med smak.

Med SliceSy® kan du:

  • Raspe og skive grønnsaker og frukt til salater, hakke grønnsaker, nøtter, fisk eller magert kjøtt (for kjøttboller eller burgere).

Hvordan pisker man eggehvite?

Bruk en ren og tørr beholder. Eggene må være så ferske som mulig og ha romtemperatur. Bruk nok eggehvite til å dekke kutteren på knivbeskyttelsen. Tilsett litt varmt vann ved behov.

Fremgangsmåte:

  • Fyll vannet i en høy, smal beholder.

  • Fest vispen.

  • Senk knivbeskyttelsen.

  • Aktiver hastighet nummer en.

  • Etter tre sekunder vinkler du Bamix og drar den sakte opp.

  • Når eggehvitene har fått maksimalt volum, fører du Bamix ned igjen og gjentar prosessen til du har oppnådd ønsket resultat.


Hvordan pisker man krem?

  • Ta ut fløten fra kjøleskapet, og hell den i en høy, smal beholder.

  • Det må dekke kuppelen på bladbeskytteren.

  • Fest vispen, senk bladbeskytteren og aktiver hastighet nummer en.

  • Etter tre sekunder holder du bamix® i en vinkel (45°) og trekker den sakte opp.

  • Når kremen har fått maksimalt volum, beveger du bamix® opp og ned.

  • Fortsett til du har oppnådd ønsket konsistens.


Hvordan pisker man «lettkrem»?

  • Lettkrem lages av lettmelk.

  • For å lykkes å piske lettmelk må beholderen være ren og tørr. Fett- eller såperester kan gjøre prosessen umulig.

  • Melken som brukes, skal inneholde maksimalt 1,5 % fett, og den må være iskald – nesten frossen.

  • Hell melken i en høy og smal beholder.

  • Fest vispen.

  • Senk bladbeskyttelsen, og aktiver hastighet nummer en.

  • Etter tre sekunder holder du Bamix i en vinkel (45°) og trekker den sakte opp.

  • Når kremen har fått maksimalt volum, beveger du bamix® opp og ned.

  • Fortsett til du har oppnådd ønsket konsistens.


Hvordan maler man nøtter/krydder/kaffe i prosessoren/kvernen?

Fyll prosessoren/kvernen opptil 2/3. Fest Bamix og aktiver hastighet nummer to. Rist beholderen, slik at ingrediensene ikke setter seg fast i sidene / på bunnen. Mal til ønsket finhet.

OBS: Nøtter som inneholder mye olje, kan bli til en pasta.


Hvordan lager man nøttesmør?

Mal nøttene til mel, og fortsett å male uten å riste på prosessoren/kvernen.

keyboard_arrow_up
Loading...